maandag 21 april 2014 ..:: Archief » 2007 » Benefietconcert  » Hoch Heidecksburg ::..   Login
Site Navigation

Sponsors Minimize

klik hier voor alle sponsors

ducavo

goossens

desauw

paintura.jpg

depoortere.JPG

bluetown.JPG

SPHINX-IT.JPG

provincie

Minimize

Hoch Heidecksburg

Rudolf Herzer
arr. Richard Hubert

De Duitse componist Rudolf Herzer (Rottleben, 1878 –  Allenstein 1914) verbleef sinds zijn jeugd  met zijn familie in Rudolstadt. Op 24-jarige leeftijd trad hij in militaire dienst bij de 96ste infanterie-divisie waar hij na een aantal jaren tot dirigent van het regimentsmuziekkorps aangesteld werd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was zijn regiment  in Allenstein aan het Oostfront gelegerd, waar Rudolf Herzer reeds in het eerste oorlogsjaar sneuvelde.

Rudolf Herzer schreef zijn meest succesvolle concertmars “Hoch Heidecksburg” in 1912. Het militaire karakter legt de basis voor een krachtig en dynamisch klankbeeld. De titel verwijst naar Rudolstadt, waaraan de toondichter zijn beste jeugdherinneringen wil bewaren. Want hoog boven deze stad ..., en van heel ver zichtbaar prijkt daar een imposant barokke burcht, de Heidecksburg, die al eeuwenlang de geschiedenis van de Thüringse regio en haar bewoners bewaart.