Op het laatste nieuwjaarsconcert van het Bevers Harmonieorkest bracht David Van Maele het tweede klarinet concerto van de Spaanse componist Oscar Navarro. Het leverde hem de eerste prijs in een internationale online competitie op.

David speelt al sinds 2002 mee met het orkest en is vaste waarde op de mi-b klarinet. De Tieltenaar wou al een tijdje eens een solowerk uitvoeren begeleid door het Bevers Harmonieorkest. Dit jaar koos dirigent Bert Decavel om het tweede klarinet concerto op het programma van het nieuwjaarsconcert te plaatsen en vroeg David als solist.
Tevens liet de componist van het werk, de Spanjaard Oscar Navarro, weten dat er een internationale competitie liep voor de beste uitvoering van dit concerto in welke bezetting dan ook. Deadline voor inzending was 12 januari 2015. Het concert was op vrijdag 9 januari waardoor de inzending van het Bevers Harmonieorkest op de valreep ingestuurd kon worden.

Op 26 januari werden de zes finalisten bekend gemaakt die nog kans maakten op de overwinning. Samen met de Spanjaarden Mariano Cortias, Wolfgang Puntas en Carlos Cloquell, de Amerikaan Donald Henig en de Zwitser Beat Rosenat behoorde de inzending van David met het Bevers Harmonieorkest tot de kanshebbers.

Pas op donderdag 5 februari viel de beslissing. De juryleden Jose Franch-Ballester, José Gonzalez Granero en de componist Navarro zelf achtten de prestatie van de Belg de beste en bekroonden zo David Van Maele, en dus ook de muzikanten van het Bevers Harmonieorkest met de eerste prijs. Geniet hieronder van de opname.