Nieuwjaarsconcert 2020

Beste muziekliefhebber,

Graag nodigen wij u uit op het jaarlijks nieuwjaarsconcert van het Bevers Harmonieorkest op vrijdag 10 januari 2020 om 20u in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Beveren-Leie.

De repertoirekeuze evoceert zowel de onbezorgde tijdsgeest in de VS met aanstekelijke big band-nummers. Onbezorgdheid die omslaat in angst voor de terreur en de tragiek op het slagveld.

Bekende marsmuziek moet de heroïek vertolken, terwijl filmische muziek de wanhoop, moed en hernieuwde hoop uitdrukken.

Je kan vanaf nu tickets bestellen via onderstaande knop. Kies hierbij of je een gereserveerde plaats kiest waarbij je zelf je stoelnummers kan kiezen of voor een standaard ticket kiest.

presentatie: Davinia Parmentier

Fanfare for Greta – Jonathan Ring

Geïnspireerd door de jonge Greta Thunberg en haar vastberadenheid om zich uit te spreken tegen klimaatverandering vertolkt deze fanfare zowel de hoop als een traditioneel “Amen”. De muziek symboliseert dat actie zal leiden tot een betere toekomst of dat gebed alles is wat overblijft als er niets wordt gedaan.

Hymn to the FallenJohn Williams, arr. Paul Lavender

“Hymn to the Fallen” komt uit de soundtrack van de film “Saving Private Ryan” (1998) geregisseerd door Steven Spielberg en bekroond met vijf Oscars.

The Story of Anne Frank – Otto M. Schwarz

Otto M. Schwarz beschrijft in deze compositie het verhaal Anne Frank die jarenlang, samen met haar familie, verborgen woonde in het Amsterdamse “Achterhuis”.

Song of Hope – Peter Meechan

Componist Peter Meechan droeg “Song of Hope” op aan zijn goede vriend, Ryan Anthony, principal trompettist bij het Dallas Symphony Orchestra, en zijn liefdadigheidsinstelling, Cancer Blows – een stichting die is opgericht om geld in te zamelen voor verder onderzoek naar kanker.

Light Cavalry Overture – Franz Von Suppé

“Light Cavalry Overture” is the overture van Franz von Suppé’s gelijknamige operette die in 1866 in première ging in Wenen.

Glenn Miller Medley – Glenn Miller, arr. Naohiro Iwai

Glenn Miller was een Amerikaans bigbandleider en componist uit het swingtijdperk. Naohiro Iwai arrangeerde vijf van zijn songs voor harmonieorkest: “Little Brown Jug”, “In the Mood”, “Tuxedo Junction”, “American Patrol” en “Moonlight Serenade”.

Band of Brothers – Mickael Kamen, arr. Rieks Van Der Velde

“Band of Brothers” komt uit de soundtrack van de televisieserie uit 2001 over WOII, een coproductie van Steven Spielberg en Tom Hanks, waarin de “Easy Company” op de voet wordt gevolgd.

Frank Sinatra Hits Medleyarr. Naohiro Iwai

Sinatra begon eind jaren dertig in kleine clubs, ging hij vanaf 1940 solo en werd het tieneridool van de generatie “bobby soxers”. Het arrangement brengt tijdloze klassiekers samen: “Cheek to Cheek”, “I Get A Kick Out Of You”, “Everybody Loves Somebody”, “I’ve Got You Under My Skin”, “My Way”

Arromanches – A.E. Kelly

Componist Kelly, die eind juli 1944 gewond werd bij de landing op het strand van Arromanches,  schreef deze concertmars voor de “Kneller Hall Marscompositiewedstrijd” in 1948.

Highland Cathedral – Michael Korb, Ulrich Roever

“Highland Cathedral” werd gescheven voor de “Highland Games” van 1982, maar werd zo populair dat de compositie werd voorgedragen als officieel Schots volkslied.