Koninklijk Bevers Harmonieorkestoverbho

Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest ontstond in 1927 in het West-Vlaamse Beveren-Leie als fanfare “De Leievrienden”. Enkele decennia later, in 1988, vormde Bert Decavel de fanfare om tot een harmonieorkest dat zich de laatste 25 jaar wist te profileren als een symfonisch blaasorkest met een opmerkelijk palmares.

Het Harmonieorkest kan reeds verschillende jaren zijn kwaliteit en uitmuntend niveau bevestigen op grote internationale muziekwedstrijden voor amateurorkesten. Met ondertussen 95 leden en nog steeds onder de deskundige leiding van Bart Decavel, werkt het orkest aan een programmakeuze waarbij constant wordt gezocht naar afwisseling. Zo streven ze een balans na tussen originele werken van geronommeerde componisten,   bewerkingen van het klassieke symfonische repertoire, maar ook filmmuziek en werken voor solo en orkest.

Dit medicijn wordt gebruikt met een erkende arts oefening, gedragsverandering, en verminderde calorie dieet programma om u te helpen gewicht te verliezen. Het wordt gebruikt door sommige mensen met overgewicht, zoals degenen die zwaarlijvig orlistat preis online apotheke zijn of gewicht-gerelateerde medische problemen. Inname van orlistat kan ook helpen houden u van het verkrijgen van terug gewicht dat je hebt verloren. Het verliezen van gewicht en het houden van het af kan de vele gezondheidsrisico’s die komen met overgewicht, met inbegrip van hart-en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en een kortere levensduur verminderen. Dietary vetten moeten worden opgesplitst in kleinere stukken voordat het lichaam ze kan opnemen. Orlistat werkt door het blokkeren van het enzym dat breekt vetten in uw dieet. Dit onverteerd vet gaat dan uit je lichaam in uw stoelgang. Info: deutsche-apotheke.net

Het Bevers Harmonieorkest inspireert

Het repertoire van het Bevers Harmonieorkest wordt gekenmerkt door de combinatie van grote symfonische werken en hedendaagse stukken van jonge componisten. Hierdoor vormen ze dan ook een inspiratiebron voor verschillende amateurmuzikanten en collega’s tot over de landsgrenzen heen.
Sinds eind 2013 werkt het orkest achter de schermen aan nieuwe communicatiekanalen om zijn kwalitatieve karakter als ensemble verder te verspreiden naar de buitenwereld. Ze zijn ervan overtuigd dat ze op die manier nog meer jonge muzikanten en ensembles kunnen inspireren en tevens nieuwe hafabra muziek en grote symfonische werken ruchtbaarheid kunnen geven in België en daarbuiten.

Door de groeiende visibiliteit van het orkest kan u ook uw bedrijf in de kijker zetten via onze commuciatiekanalen. Samen met het communicatielab bluetown. uit Waregem zorgt het orkest voor de perfecte mix van communicatiemiddelen die de juiste links maken tussen orkest, uw bedrijf en verschillende doelgroepen.

Palmares

1996/2001Promotie en bevestiging ‘Superieure afdeling’, Diksmuide, België
2003Vice-kampioen, Eerste Divisie, Certamen Internacional de Bandas de Música, Valencia (Spanje)
2005Wereldkampioen Eerste Divisie, WMC Kerkrade, Nederland
2007Geselecteerd muziekensemble ‘Provinciale Selectiewedstrijd’, West-Vlaanderen
2008Brons ‘Sección de honor’, Certamen Internacional de Bandas de Música, Valencia (Spanje)
2009Cultureel Ambassadeur Stad Waregem, Brons hoogste divisie ‘Concertafdeling’, WMC Kerkrade, Nederland
2010Cultureel Ambassadeur Stad Waregem
2011Geselecteerd muziekensemble ‘Provinciale Selectiewedstrijd’, West-Vlaanderen
20134de plaats hoogste divisie ‘Concertafdeling’, WMC Kerkrade, Nederland en ‘Beste Belgische harmonie’ alle categorieën
2014Cultureel Ambassadeur Stad Waregem

Dirigent Bert Decavel

Toen de Koninklijke Fanfare “De Leievrienden” in 1987 haar 60-jarig bestaan vierde, werd beslist om de fanfare om te vormen tot harmonie. Onder leiding van een nieuwe dirigent Bert Decavel, die in 1988 de taak overnam van Paul Vercruysse, werd de toenmalige fanfare op enkele jaren tijd uitgebouwd tot een harmonieorkest met ongeveer 95 leden, hoofdzakelijk jonge muzikanten. Bert was lesgever aan de Waregemse academie voor muziek, woord en dans. Na André Nolf en Paul Vercruysse, is Bert de derde dirigent die uit eigen rangen is gegroeid.