Na een meer dan vruchtbare samenwerking van 30 jaar besliste dirigent Bert Decavel in juni 2019 dat het tijd was om het dirigeerstokje door te geven. Het Bevers harmonieorkest heeft met Bert een opmerkelijke opgang gemaakt en een uitermate verdienstelijk palmares opgebouwd.

In juli 2019 konden we met trots melden dat Jan Smets onze nieuwe dirigent werd.

Jan Smets werd geboren te Tongeren in 1975 en begon zijn muzikale studies op euphonium bij Argo Penné aan de muziekacademie van Tongeren. Reeds op jonge leeftijd was hij laureaat van verschillende wedstrijden.

In 1990 werd hij bij Jong Tenuto verkozen tot ‘koperblazer van het jaar’. In 1991 maakte hij de overstap naar de tenortrombone. In 1993 startte hij zijn studies aan het Lemmensinstituut te Leuven in de klas van Michel Tilkin, waar hij het diploma ‘Meester in de muziek’ behaalde met de grootste onderscheiding.

Na een korte periode als solo-trombonist bij het Vlaams Radio Orkest slaagde hij in 1997 als solo-trombone bij het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel waar hij tot op vandaag nog steeds werkzaam is. Jan is een graag geziene gast als solist in de HaFaBrawereld en als freelance trombonist bij symfonische orkesten, is als kamermusicus verbonden aan gerenommeerde ensembles en mede-oprichter van Belgian Brass. 

Sedert december 2001 is hij docent trombone aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. 

Daarenboven is Jan Smets is voor ons orkest zeker geen onbekende. Met Jan als chef-dirigent kozen muzikanten en bestuur voor lokale verankering, verdere aandacht voor kwaliteit met nieuw en “oud” talent. 

Voor cv en activiteiten van Jan Smets zie ook http://www.jansmets.be/