Nieuwe dirigent: Jan Smets

Na een meer dan vruchtbare samenwerking van 30 jaar besliste dirigent Bert Decavel in juni 2019 dat het tijd was om het dirigeerstokje door te geven. Het Bevers harmonieorkest heeft met Bert een opmerkelijke opgang gemaakt en een uitermate verdienstelijk palmares opgebouwd.

In juli 2019 konden we met trots melden dat Jan Smets onze nieuwe dirigent werd.

Jan Smets werd geboren te Tongeren in 1975 en begon zijn muzikale studies op euphonium bij Argo Penné aan de muziekacademie van Tongeren. Reeds op jonge leeftijd was hij laureaat van verschillende wedstrijden.

In 1990 werd hij bij Jong Tenuto verkozen tot ‘koperblazer van het jaar’. In 1991 maakte hij de overstap naar de tenortrombone. In 1993 startte hij zijn studies aan het Lemmensinstituut te Leuven in de klas van Michel Tilkin, waar hij het diploma ‘Meester in de muziek’ behaalde met de grootste onderscheiding.

Na een korte periode als solo-trombonist bij het Vlaams Radio Orkest slaagde hij in 1997 als solo-trombone bij het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel waar hij tot op vandaag nog steeds werkzaam is. Jan is een graag geziene gast als solist in de HaFaBrawereld en als freelance trombonist bij symfonische orkesten, is als kamermusicus verbonden aan gerenommeerde ensembles en mede-oprichter van Belgian Brass. 

Sedert december 2001 is hij docent trombone aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. 

Daarenboven is Jan Smets is voor ons orkest zeker geen onbekende. Met Jan als chef-dirigent kozen muzikanten en bestuur voor lokale verankering, verdere aandacht voor kwaliteit met nieuw en “oud” talent. 

Voor cv en activiteiten van Jan Smets zie ook http://www.jansmets.be/

The Queen Symphony

Het Bevers Harmonieorkest en Stad Waregem presenteren op vrijdag 1 juni 2018 een uniek concert in samenwerkingen met Con Cuore Waregem. U kan er die avond genieten van de uitvoering van ‘Domus Waroniensis, de hymne van Stad Waregem die door Wim Bex werd gecomponeerd naar aanleiding van de opening van de Zuidboulevard in 2017, en The Queen Symphony van Tolga Kashif.

Champagne tombola 2017

Onze jaarlijkse champagne tombola kent zijn winnaars. De hieronder vermelde nummers kunnen vanaf nu hun prijzen ophalen in het repetitielokaal van het Bevers Harmonieorkest, Schoolstraat 6 Beveren-Leie, dit elke zaterdag van 17u tot 20u tot eind 2017. Breng je winnende lot mee bij afhaling. Proost! Ben je niet in de mogelijkheid om op zaterdag langs te komen kan je ook een afpraak maken via: 0485 362 425

Winnende nummers:  1007, 1019, 1027, 1029, 1044, 1057, 1071, 1075, 1086, 1090, 1105, 1116, 1136, 1138, 1143, 1152, 1163, 1166, 1180, 1187, 1199, 1208, 1212, 1222, 1224

We willen graag iedereen bedanken die meespeelde met onze champagne tombola en zo bij te dragen aan de werking van het Bevers Harmonieorkest

Nieuwjaarsconcert

Het Nieuwjaarsconcert was voor Het Bevers Harmonieorkest meteen een eerste topper van 2017. Uitdagende werken van o.a. Maarten De Splenter, Anton Alcalde en Bert Appermont, Topsolisten Kristof Kerremans op saxofoon en Jan Smets op trombone en een bomvolle Sint-Jan-de-Doperkerk.

Bedankt aan alle aanwezigen.

To Be Carwashed

Beste muziekliefhebber,

De zomer komt eraan dus tijd om je auto te laten blinken. Laat je auto verwennen op zaterdag 4 juni op de parking in de Schoolstraat 4 te Beveren-Leie. ‘To Be Carwashed’ laat je wagen schitteren voor amper €10 (interieur €5).

Tijdens wij uw wagen onder handen nemen kan u terecht in onze open bar tussen 9u en 17u.

Graag tot zaterdag 4 juni.

Nieuwjaarsconcert 2016

Graag nodigen wij u uit op het jaarlijks nieuwjaarsconcert van het Bevers Harmonieorkest op vrijdag 8 januari 2016 om 20u in de Sint-Jan-de- Doperkerk in Beveren-Leie. Zoals u het van ons gewoon bent, brengen we weer heel verrassend werk voor orkest en uitdagend solowerk. Het orkest wordt deze keer ook ondersteund door koorleden van Laidos en Con Cuore. Een unieke gelegenheid dus om dit collectief van orkest en koor – Waregemse muziekverenigingen die sinds jaar en dag het cultureel imago van onze stad en regio op uitmuntende wijze nationaal en internationaal uitdragen – samen aan het werk te zien. U kan via volgende link de volledige programmabrochure downloaden en zo het programma ontdekken: programmabrochure nieuwjaarsconcert 2016

Finale Provinciaal Muziekfestival

Vorig jaar werd het Bevers Harmonieorkest genomineerd voor de finale van het “Provinciaal Muziekfestival 2015”. Dit schitterend resultaat opende voor onze muziekvereniging de weg naar het concertgebouw in Brugge waar het op zondag 25 oktober 2015 zal concerteren met de twee andere genomineerde korpsen, Ypriana uit Ieper en de Koninklijke Stadsfanfaren uit Izegem. Het Bevers Harmonieorkest treedt als tweede korps aan rond 15u, de proclamatie is voorzien rond 18u30.
We nodigen u graag uit om deze dag te genieten van een boeiend concertprogramma.

Alle info vind je via: www.beversharmonieorkest.be/concertgebouw

Eerste Prijs voor David Van Maele en het Bevers Harmonieorkest

Op het laatste nieuwjaarsconcert van het Bevers Harmonieorkest bracht David Van Maele het tweede klarinet concerto van de Spaanse componist Oscar Navarro. Het leverde hem de eerste prijs in een internationale online competitie op.

David speelt al sinds 2002 mee met het orkest en is vaste waarde op de mi-b klarinet. De Tieltenaar wou al een tijdje eens een solowerk uitvoeren begeleid door het Bevers Harmonieorkest. Dit jaar koos dirigent Bert Decavel om het tweede klarinet concerto op het programma van het nieuwjaarsconcert te plaatsen en vroeg David als solist.
Tevens liet de componist van het werk, de Spanjaard Oscar Navarro, weten dat er een internationale competitie liep voor de beste uitvoering van dit concerto in welke bezetting dan ook. Deadline voor inzending was 12 januari 2015. Het concert was op vrijdag 9 januari waardoor de inzending van het Bevers Harmonieorkest op de valreep ingestuurd kon worden.

Op 26 januari werden de zes finalisten bekend gemaakt die nog kans maakten op de overwinning. Samen met de Spanjaarden Mariano Cortias, Wolfgang Puntas en Carlos Cloquell, de Amerikaan Donald Henig en de Zwitser Beat Rosenat behoorde de inzending van David met het Bevers Harmonieorkest tot de kanshebbers.

Pas op donderdag 5 februari viel de beslissing. De juryleden Jose Franch-Ballester, José Gonzalez Granero en de componist Navarro zelf achtten de prestatie van de Belg de beste en bekroonden zo David Van Maele, en dus ook de muzikanten van het Bevers Harmonieorkest met de eerste prijs. Geniet hieronder van de opname.

Nieuwjaarsconcert 2015

Graag nodigen we u uit op het jaarlijks nieuwjaarsconcert van het Bevers Harmonieorkest op vrijdag 9 januari 2015 om 20u in de Sint Jan de Doperkerk in Beveren-Leie. Traditiegetrouw brengt het orkest u een gevarieerd programma met wervelende orkestcomposities en uitdagend solowerk. Laat u meevoeren door opzwepende ritmes en zalige melodieën… de ideale start voor 2015! U kan via volgende link de volledige programmabrochure downloaden en zo het programma en solisten ontdekken: programmabrochure nieuwjaarsconcert 2015

Bevers Harmonieorkest ‘Provinciaal Genomineerde’

Op een deelnemersveld van maar liefst 24 muziekensembles wees de jury het Bevers Harmonieorkest aan tot ‘Provinciaal Genomineerde’. Dit schitterend resultaat opent voor de Beverse muziekvereniging de weg naar het concertgebouw in Brugge. In die prachtige concertzaal met optimale akoestiek zal het Bevers harmonieorkest er op zondag 25 oktober 2015 concerteren in de Finale van het festival. De twee andere genomineerde korpsen zijn Ypriana Ieper en de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem.

Gespreid over de weekends 11-12 en 18-19 oktober laatstleden kwamen in het CC Het Perron te Ieper 24 uitstekende muziekensembles in competitie bijeen. Op basis van hun resultaat, opgesteld door een vakkundige jury, worden slechts 15 verenigingen weerhouden voor een jaarlijkse werkingssubsidie. En alleen aan de 3 hoogst genoteerde muziekverenigingen valt de eer te beurt om volgend jaar aan te treden in het Concertgebouw Brugge.
Het Bevers Harmonieorkest betrad het wedstrijdpodium op zondag 12 oktober 2014. Met een sublieme vertolking van Pinocho (Ferrer Ferran) en Traveler (Maslanka) behaalde de Beverse muziekvereniging een schitterend resultaat. Onder leiding van dirigent Bert Decavel gaven de zowat 100 muzikanten het beste van zichzelf. Na het optreden was er in de patio van CC Het Perron niets dan lovende kritiek en heel wat toehoorders spraken van ‘kippenvel-momenten’…
Maar tot na het optreden van het laatste korps op zondagavond 19 oktober 2014 bleef het voor dirigent, muzikanten en bestuursleden spannend uitkijken naar de eindbeslissing van de jury. Vreugde alom toen het Bevers Harmonieorkest tot ‘Provinciaal Genomineerde’ aangeduid werd en aldus een ticket verwerft voor de Finale van het Muziekfestival, in het Concertgebouw Brugge op 25 oktober 2015, een datum om nu al met stip in de agenda te plaatsen. Alle muziekliefhebbers en sympathisanten daarheen!

Het Bevers Harmonieorkest treedt nu in volle voorbereiding van het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert dat plaatst vindt in de Sint-Jan De Doperkerk Beveren-Leie op vrijdag 9 januari 2015, 20 uur. Met een gevarieerd en toegankelijk programma zullen de orkestleden er de luisterbereide toehoorders muzikaal verwennen en hen een voorspoedig 2015 toewensen. Je bent nu reeds van harte tot het concert uitgenodigd.